Syrier knivhögg tysk kvinna – hävdar att det är acceptabelt i hans kultur

Foto: Flickr
  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 510

TYSKLAND Tidningen Bild rapporterar att en 17-årig syrisk asylsökande står inför rätta i Tyskland för att ha knivhuggit en tysk kvinna. Till sitt försvar säger han att det är ett acceptabelt beteende i hans kultur.

Det var i slutet av mars som den 24-åriga tyska kvinnan drogs in i ett bråk med syriern i en mataffär. Det slutade med att 17-årige Abdullah A. stack en kniv i henne som gick igenom hennes revben och skadade flera inre organ. Kvinnan som kallas Vivien K. togs till sjukhus och hamnade i koma, men överlevde attacken.

Nu har hon vaknat och kan delta i rättegången i Hannover mot syriern som försvarar sitt handlande. Enligt honom är det normalt i hans kultur att lösa konflikter med knivar. ”Om någon förolämpar får man hugga. I allvarliga fall får man döda personen”, förklarar han den syriska sedvänjan.

Vidare hävdar mannen att hans agerande inte är klandervärt från ett religiöst perspektiv, och han förstår inte varför han behöver sitta häktad. Den 11 september väntas en dom komma från rätten.

Läs även: Ny studie visar: omkring 3 miljoner turkar i Tyskland känner större samhörighet med Turkiet än med Tyskland

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag