VIDEO: Syrisk knivman bosatt i Sverige sköts av nederländsk polis

Konfrontationen med polisen fångades på film. Foto: Algemeen Dagblad
  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 1184

NEDERLÄNDERNA En syrier med hemadress i Sverige sköts av polis i nederländska Naaldwijk i måndags, rapporterar TT. Mannen ska ha haft en kniv och betett sig aggressivt på gatan.

TT hänvisar till tidningen Algemeen Dagblad som uppger att den 28-årige syriern var på besök hos sin familj i Nederländerna. På måndagen var familjen tvungen att larma polisen då 28-åringen gick runt med en kniv och betedde sig förvirrat och aggressivt mot förbipasserande på gatan.

Mannen gjorde motstånd när polisen försökte gripa honom, och vägrade släppa kniven. Polisen avlossade då flera skott mot honom. Därefter kunde han gripas och föras till sjukhus där han nu vårdas för icke livshotande skador. Han är misstänkt för hot.

I en video som har publicerats på Youtube kan man se hur poliserna skjuter två skott mot mannen som först sitter på huk men sedan ställer sig upp – till synes oberörd av att just ha blivit skjuten. Efter det övermannas han av poliserna.

Läs även: Syrier knivhögg tysk kvinna – hävdar att det är acceptabelt i hans kultur

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag