Syriskt flyg utplånade IS-läger utanför Raqqa – fick hjälp av ryska satelliter

Foto: U.S. Marine Corps photo by Lance Cpl. Thomas D. Hudzinski
  • Onsdag 30 sep 2015 2015-09-30
E-post 2714

SYRIEN Det syriska flygvapnet uppges under onsdagmorgonen ha utplånat ett terroristläger i närheten av IS ”huvudstad” Raqqa. Bombplanen, som uppges ha fått hjälp av ryska satellitdata, slog även ut elförsörjningen till huvudstaden.

Enligt färska rapporter utplånades ett stort terroristläger utanför den av IS proklamerade huvudstaden Raqqa under ett Syriskt flyganfall under onsdagmorgonen. Syriskt flyg uppges även ha förstört en stor mängd av IS pansarfordon. Totalt utfördes 14 anfall. Nyheten kommer ursprungligen från den iranska nyhetsbyrån Fars, som hänvisar till militära källor.

Syriska stridsplan uppges även ska ha slagit ut den nyligen upprättade elförsörjningen till Raqqa vilket resulterade i att huvudstaden och IS centrala militärledning nu är utan elektricitet.

En stor anledning till att anfallen blev effektiva var, enligt nyhetsbyrån Fars, att det Syriska flygvapnet fick hjälp av ryska satellitbilder och därmed visste exakt var man skulle slå till med bombräderna.

Samtidigt meddelar CNN att ryskt flyg utfört attacker utanför staden Homs i västra Syrien under onsdageftermiddagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag