”Talk shit, get shot” och ”Skyll dig själv”: TV4-journalisten efter attacken mot Åkessons familj

SD:s presschef reagerar starkt på TV4-journalistens twittrande om Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 17 maj 2017 2017-05-17
E-post

SVERIGE SD-ledaren Jimmie Åkesson får skylla sig själv när hans familj med sambo och treårige son attackeras i sitt hem. Det menar TV4-journalisten Christoffer Eriksson på Twitter. ”De är en bugg i systemet som ska rättas till”, skriver han på Twitter om Åkesson och hans partikamrater.

Natten mot onsdagen blev SD-ledaren Jimmie Åkessons hem attackerat av okända gärningsmän. I bostaden befann sig Åkessons sambo Louise Erixon och parets gemensamma son Nils, tre år gammal. På Facebook berättar Erixon att angriparna kastade ägg på huset och bilen samt smällde raketer.

Men det stannade inte där. Angriparna försökte även ta sig in i huset, berättar Erixon, som själv kallar händelsen den ”värsta attacken hittills”.

TV4-journalisten: ”Skyll dig själv” och ”Talk shit, get shot”

Flera offentliga debattörer har tagit starkt avstånd och markerat mot attacken. Men det finns även de som menar att Jimmie Åkesson får skylla sig själv. På Twitter skriver TV4-journalisten Christoffer Eriksson att Jimmie Åkesson med partikamrater ”är en bugg i systemet som ska rättas till”.

”Jag förstår att det är lockande att vara the bigger man och tycka det är ’ett hot mot demokratin’ när Jimmie Åkesson, partiledare och demokratiskt vald riksdagsman får påhälsning i hemmet, men det tycker jag är att slösa med dyrbar storsinthet. Det går utmärkt att åberopa den mycket underskattade klausulen ’Talk shit, get shot’, som ni finner under överrubriken ’Skyll dig själv, clown’. För ni förstår, Jimmie är nazist. Han, Kent, Linus, Andreas m.fl., de är nazister. Och nazister hör inte hemma i möblerade rum med oss andra. De är en bugg i systemet som ska rättas till. Deras poltiska arv består av hat, hot, terror och våld. Den här gropen har han grävt åt sig själv”, skriver han och fortsätter:

”Han är själv problemet. Och den som reagerar starkt på detta men låtsas som att det regnar när flyktingförläggningar brinner är en del av problemet, end of. Jimmie Åkesson, Sveriges största fegis. Ynkedom”.

+PLUS: Åkessons sambo talar ut om skräcknatten: ”Det enda jag tänkte var om polisen hinner ta dom innan de tar sig in”

”Fullständigt vidrigt”

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge har tagit del av TV4-journalistens twittrande om Jimmie Åkesson. Han reagerar starkt när han läser journalistens kommentarer och ställer sig frågande till om TV4 kan behålla en anställd med sådana värderingar.

– Jag tycker det är fullständigt vidrigt. Det som har hänt är att okända gärningsmän har gått till attack mot Åkessons hem där han har en liten son och en sambo.

– Det är fullständigt vidrigt. Om inte TV4 agerar på det här så är det enorm skandal, fortsätter Vinge.

Nyligen valde TV4 att markera hårt mot ett uttalande om att agendadrivna journalister är ”stalinister” som borde få sparken. Markeringen bestod i att säga upp ett avtal med tidningen Metro efter en intervju med Metros nya ägare Mats Qviberg i Nyheter Idag.

Christoffer Eriksson är sportjournalist på Fotbollskanalen hos TV4 och driver även en podd tillsammans med sportkommentatorn Niklas Jarelind. Nyheter Idag har sökt Eriksson för en kommentar utan resultat och söker TV4.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag