”Talmannen spelar ett högt spel”

Johan Westeholm Andreas Norlén Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 3 Dec 2018 2018-12-03
E-post 472

STOCKHOLM Stefan Löfven har fått förlängd tid av talmannen Andreas Norlén för att få ihop sitt regeringsalternativ. Måndagens pressträff skjuts därför upp till på onsdag. Nu ökar pressen på både Löfven – och talmannen. – Kan inte Löfven visa upp resultat på onsdag då kommer det stänka svårt på både Andreas Norlén och Stefan Löfven, säger Johan Westerholm på Ledarsidorna.

I ett pressmeddelande som skickades ut sent på söndagskvällen meddelade talmannen Andreas Norlén att måndagens pressträff var inställd och att tidsplanen för att han under måndagen skulle lägga fram Stefan Löfven som statsministeralternativ till riksdagen hade ändrats.

I stället kommer Norlén tidigast onsdag klockan 09.00 att lägga fram Löfven som namn till riksdagen – en förskjutning av tidsramen med två dagar.

– Enda rimliga skälet till att ge två dagar extra är att Löfven gett Andreas Norlén indikationer om han kommer ge ett förslag, ett konkret förslag som har en chans att tolereras av riksdagen, säger Johan Westerholm, ansvarig utgivare på Ledarsidorna.

Läs mer: Regeringscirkusens okända förlorare: ”Saknas 13 miljarder redan nu”

Ur PLUS-materialet:

– Andreas Norléns höga spel

– Därför är Westerholm besviken på Norlén

– Argumentet att partierna måste få ”känna på varandra” sågas

– De förödande konsekvenserna för kommunerna och landstingen

– Vad som blir den stora knäckfrågan för Löfven med C

– ”Sedan är både Jan Björklund och partisekreteraren Maria Arnholm egentligen sossar som gillar Nato och friskolor”

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag