”Tar man Mellanöstern till Sverige så blir Sverige som Mellanöstern”

Bild: Sverigedemokraterna
  • Tisdag 26 apr 2022 2022-04-26
E-post

”Ingen som tagit del av ljud och bild från kravallerna kan ha undgått att såväl beteendet som slagorden är direkt importerade från motsvarande händelser i den muslimska delen av världen. ’Allahu Akbar’, stenkastning, grov misshandel av poliser, besinningslös förstörelse av allmän egendom. Det finns ett uppenbart och betydande inslag av helt vanliga muslimer bland våldsverkarna, människor som rent fysiskt bor i Sverige men som mentalt lever kvar i Mellanöstern och Afrikas Horn” skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Det vänsterliberala etablissemanget gör nu sitt yttersta för att utmåla påskhelgens attacker mot polisen, och i förlängningen hela det svenska samhället, i en rad svenska städer som allt annat än ett uttryck för muslimska invandrares Sverigefientlighet och demokratihat.

Man spekulerar i allt från ”rysk påverkansoperation” till ”yrkeskriminella ungdomar”. Man försöker förklara med ”socioekonomiska faktorer”, ”utanförskap” och ”misslyckad integration”. Man jobbar hårt för att visa att det finns muslimer och andra invandrargrupper som inte alls deltar i kravaller och våld. Typ ”Här städar de muslimska ungdomarna efter kravallerna”.

Det är dags att ta bladet från munnen. Det är dags att fler än vi Sverigedemokrater kallar en spade för en spade.

Det är klart att det finns yrkeskriminella bland dessa horder av våldsverkare. Det är inte direkt ovanligt med just yrkeskriminella i de här grupperna. Och det är klart att det finns både muslimska och andra invandrare som sköter sig alldeles ypperligt och bidrar stort till det svenska samhället. Ingen har påstått något annat, men det används ändå som rökridåer för att slippa beskriva en mörkare del av verkligheten.

Ingen som tagit del av ljud och bild från kravallerna kan ha undgått att såväl beteendet som slagorden är direkt importerade från motsvarande händelser i den muslimska delen av världen.

”Allahu Akbar”, stenkastning, grov misshandel av poliser, besinningslös förstörelse av allmän egendom.

Det finns ett uppenbart och betydande inslag av helt vanliga muslimer bland våldsverkarna, människor som rent fysiskt bor i Sverige men som mentalt lever kvar i Mellanöstern och Afrikas Horn.

Redan för 13 år sedan, 2009, skrev jag en uppmärksammad artikel i Aftonbladet om just denna utveckling. Detta direkta citat från den artikeln är, beklagligt nog, extra relevant idag:

”…islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker /…/ Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.”

Sedan dess har mycket hänt, tyvärr helt i linje med mina farhågor. Förutom att den muslimska minoriteten fortsatt växa i snabb takt, har vi tvingats bevittna två islamistiska terrordåd i hjärtat av Sveriges huvudstad. Vi har sett islamister i såväl regering och riksdag som Socialdemokraternas partistyrelse. Muslimska böneutrop ekar idag över svenska städer. Hundratals svenska medborgare har rest utomlands för att strida för den islamistiska terrorsekten IS. Och återigen höjs nu starka röster för att inskränka den grundlagsfästa yttrandefriheten genom införande av lagar mot religionskritik.

Ingen borde vara förvånad. Det som händer är en logisk konsekvens av en naiv och oansvarig invandringspolitik byggd på falska premisser och på inkompetenta politikers önskedrömmar. Tar man Mellanöstern till Sverige så blir Sverige som Mellanöstern. Människor byter inte värderingar bara för att de byter mark under fötterna.

Jag förstår att verkligheten är obekväm. Jag förstår att det är psykiskt påfrestande att innerst inne tvingas inse att det, som man under decennier har arbetat för, faktiskt är precis så destruktivt som ens motståndare, i det här fallet Sverigedemokraterna, har sagt hela tiden.

Det är dags att det vänsterliberala etablissemanget tar ansvar för vad man har ställt till med för vårt land. Alla ni som har förespråkat denna massinvandring – och därmed de konsekvenser som vi nu tydligt ser – har naturligtvis ett personligt ansvar. Alla ni som basunerat ut propaganda likt ”det blir en vinst längre fram”, ”kompetensregn över Sverige” eller ”mitt Europa bygger inga murar”. Alla ni som ljugit, smutskastat och motarbetat oss Sverigevänner med rent ohyggliga och antidemokratiska metoder, i brist på riktiga argument för er sak.

Alla ni har ett personligt ansvar.

För oss Sverigedemokrater är det ganska enkelt. Man kan bo i Sverige även om man har sin bakgrund någon annanstans. Man kan flytta hit, sköta sig och göra rätt för sig, och så småningom bli svensk medborgare. Man får anpassa sig, acceptera att man kommit till ett nytt land, där man inte kan förvänta sig att leva på samma sätt och efter samma normer och regler som i sitt tidigare hemland. Är man beredd att ställa upp på det, då är man välkommen också i Sverigedemokraternas Sverige.

Om man däremot kommer hit i syfte att begå brott och leva på svenska skattemedel – och om man som invandrare ställer krav på att Sverige och svenskarna istället ska anpassa sig till hur man själv är van vid att leva – då är man inte välkommen. I Sverige gäller svensk lag, demokrati och jämställdhet. Den om inte accepterar sådana grundläggande värderingar får välja ett annat land.

Om debattören

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag