Taxichaufför ofredade kvinnor i Malmö

Genrebild. Bild: O.Horbacz
  • Fredag 11 mar 2022 2022-03-11
E-post

MALMÖ En taxichaufför i 50-årsåldern döms för sexuellt ofredande mot tre kvinnor. Mannen förgrep sig på kvinnorna när de åkte i hans taxi.

Det handlar om tre olika tillfällen mellan åren 2018 och 2021. Två av kvinnorna berättar att mannen tafsade på deras lår, för att sedan ta tag i deras händer och lägga dem på sitt könsorgan. Den tredje kvinnan berättar att hon satt i baksätet när mannen vände sig om och klämde på hennes bröst.

Mannen förnekar att han har tagit på kvinnorna. Tingsrätten menar dock att kvinnornas uppgifter är tillförlitliga och stöds av vad vittnen har uppgett.

Domstolen skriver att straffvärdet för gärningarna motsvarar en månads fängelse. Men eftersom det ”saknas skäl att bestämma påföljden till fängelse” döms mannen till villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till vardera kvinna.

Mannen har svenskt medborgarskap i dag men kommer från ett land i Mellanöstern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag