Taxiförare ihjälslagen av gäng på öppen gata – 13-årig flicka gripen

Bild: New York Police Department
  • Onsdag 24 aug 2022 2022-08-24
E-post

Tidigt på morgonen lördagen den 13 augusti råkade en taxiförare i New York ut för en så kallad springnota när han släppte av fem ungdomar som sprang iväg istället för att betala för resan. Men Kutin Gyimah, 52, sprang efter gänget, som började misshandla honom brutalt när han fick tag på dem.

En övervakningsfilm som New York-polisen offentliggjort visar hur ungdomarna tillsammans misshandlar den liggande Gyimah. När fyra av dem börjar gå därifrån går en av dem, utpekad som Austin Amos, 20, fram till Gyimah, som lyckats resa sig igen, och ger honom ett sista, förödande slag som lämnar honom orörlig på marken. Gyimah togs till St. John’s Hospital där han dödförklarades.

Läs även: Här misshandlas gatuförsäljaren till döds – kallade kvinna för ”vacker”

På torsdagen i förra veckan överlämnade sig tre av de misstänkta, två män och en tonårig flicka, till polisen som arresterade dem som misstänkta för misshandel och stöld. Austin Amos som misstänks ha utdelat misshandelns avslutande slag misstänks även för dråp.

På tisdagen arresterades ännu en av de misstänkta, en 13-årig flicka. Ytterligare en misstänkt är fortfarande på fri fot, rapporterar New York Post.

– Det är väldigt svårt att förstå varför fem unga personer attackerade en äldre för att ta hans pengar och inte betala för resan och döda honom, säger  Fernando Mateo från taxiförarnas fackförbund till pressen enligt New York Post.

Mateo uppmanar distriktsåklagare Melinda Katz att ”göra sitt jobb” och åtala de misstänkta som vuxna.

– De är vuxna och de tänkte sig inte för en gång när de hade Kutin på marken, när de slog honom, sparkade honom och i slutändan dödade honom. Så även om de är barn behöver de betala för det brott de begått, säger Mateo.

Läs även: Försöker dränka kvinna i fontän – får storstryk av vittnen

Läs även: Kassabiträde slår ihjäl 67-åring kund – klagade på maten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag