Teaterchef om sverigedemokrater: ”Inkompetenta bittra grottmänniskor”

Cirkus på Djurgården. Foto: Arild Vågen
  • Torsdag 26 jul 2018 2018-07-26
E-post 566

SVERIGE Ingmari Pagenkemper har gått till hätska angrepp mot Katerina Janouch och kallat sverigedemokrater ”bittra grottmänniskor”. I höst blir hon ny VD på teatern Cirkus på Djurgården.

Författaren Katerina Janouch skriver på sin sajt om Ingmari Pagenkemper, som har varit chef för Södra Teatern och snart tillträder som VD för Cirkus, som kallas Nordens största privatteater. På Facebook har Pagenkemper vid ett flertal tillfällen spridit hat mot Janouch i synnerhet och sverigedemokrater i allmänhet – det visar skärmdumpar som Janouch har publicerat.

”Hon är farlig. Det är vältaliga personer som hon som dessutom har ett enormt följe som ligger bakom rasismens uppgång i Sverige”, skriver teaterchefen om Janouch på Facebook. I en annan kommentar skriver hon att författaren är ”en kappvändare av rang som sprider hat och lögner”.

Ingmari Pagenkemper visar också att hon är en stark motståndare till Sverigedemokraterna. Hon menar att det är ”JÄTTEVIKTIGT” att skrika ”Fuck SD” och att hon har gjort det alldeles för lite. Dessutom påstår hon att ”INGEN vettig människa kan rösta på SD. INGEN. Inkompetenta bittra grottmänniskor.”

”Jag kan inte tolka dessa utspel på annat sätt än att Pagenkemper inte står upp för alla människors lika värde och att hon genom sitt hårda politiska exkluderande har planer på att göra Cirkus till en politisk arena för likasinnade”, kommenterar Katerina Janouch.

Läs även: Katerina Janouchs Facebookgrupp stängdes ner: ”Det är ett allvarligt demokratiproblem”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag