Teodorescus attack mot DN: ”Ni borde skämmas för ert kappvändande”

Teodorescu rasar mot DN på Twitter. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 maj 2017 2017-05-22
E-post 3365

SVERIGE Det är viktigt att tala om brottslingars etnicitet och bakgrund. Det menar i vart fall Dagens Nyheter i en osignerad ledare. Men DN får inget beröm för den nya linjen, tvärtom. ”Ni borde skämmas för ert kappvändande, ovärdigt”, skriver GP:s ledarskribent Alice Teodorescu på Twitter.

Att framför allt invandrare varit överrepresenterade för olika typer av grov brottslighet har länge varit känt. Samtidigt har frågan varit medialt känslig och flera debattörer har länge hävdat att frågan tystats ner.

Men i en ledare i Dagens Nyheter försöker tidningen staka ut en ny linje för framtida rapportering.

”Varken myndigheterna eller journalistiken får vara rädda för fakta. Att studera kriminellas bakgrund kan ge värdefull kunskap för att minska brotten”, slår tidningen fast redan i ingressen.

Möter hård kritik: ”Kappvändande”

En lång rad debattörer reagerar allt annat än positivt på den nya linjen i Dagens Nyheter. Men det är inte sakfrågan som sådan som väcker förargelse, det är att DN nu uppfattas vara en kappvändare.

”Få har hetsat mot vår ledarsida, mot mig personligen som DN. Ni borde skämmas för ert kappvändande, ovärdigt!”, skriver konkurrenten GP:s ledarskribent Alice Teodorescu på Twitter.

En annan menar att DN borde be om ursäkt till alla de människor som anklagats för att vara högerextrema när sagt samma sak som DN nu säger.

Flera användare på Twitter menar att DN tappat stort i förtroende när det kommer till de här frågorna. En användare jämför DN:s förtroendeproblem med Moderaterna – ett parti som kämpar med stödet i opinionen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag