Terrordåd i Barcelona: Minst 13 dödade

  • Torsdag 17 aug 2017 2017-08-17
E-post 445

BARCELONA Minst 13 personer har dödats i en terroristattack i Barcelona, där gärningsmän körandes i en vit van mejat ner människor längs med den populära turistgatan La Rambla. Terroristerna uppges ha barrikaderat sig på en restaurang. 

OBS: Texten uppdateras kontinuerligt. Det är en pågående händelse och saker som skrivs nedan kan i efterhand behöva korrigeras!

En vit van har kört in i människor på turistgatan La Rambla i Barcelona.

Dussintals människor har skadats och antalet dödade uppges vara 13 personer eller fler.

Spanska myndigheter uppger att det rör sig om en terrorattack.

Två personer har barrikaderat sig på en restuarang.

Terrroristerna körde en vit van från Placa de Catalunya längs med turistgatan La Rambla ner mot hamnen. Bilen ska ha stannat utanför La Boqueria. Där ska det enligt uppgift ha inträffat skottlossning.

En eller två terrorist ska sedan ha rört sig till en restaurang där de barrikaderat in sig.

Polisen uppmanar människor att hålla sig undan La Rambla, där flertalet dödade och skade ligger längs med gatan.

Attacken har likheter med tidigare terrorattacker som skett mot Europeiska städer, bland annat Stockholm, under våren där terrorister, med hjälp av bilar, mejat ner människor.

En person uppges ha gripits.

Det finns än så länge ingen information om att svenska medborgare ska ha skadats i attacken.

– Svenska ambassaden i Madrid undersöker just nu om det finns några svenska medborgare som är skadade eller drabbade. Men vi har ingen information om det än, eller indikationer på att det skulle vara det, säger Anne Thorngren vid UD:s presstjänst till Aftonbladet. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag