Teststationer för covid-19 saboterade i Sörmland

Foto: Public Domain
  • Lördag 24 apr 2021 2021-04-24
E-post 63

SVERIGE I flera olika sörmländska städer har teststationer för covid-19 saboterats genom bland annat klotter och nedplockade skyltar, rapporterar P4 Sörmland. – Det är inte så roligt att komma till jobbet på morgnarna och fundera på vad som är trasigt idag, säger Anna Wångmar, biträdande enhetschef på smittspårning och provtagning i regionen, till radiokanalen.

Flera teststationer för covid-19 i Sörmland har utsatts för sabotage, rapporterar P4 Sörmland. De polisanmälda sabotagen har bland annat skett på stationer i Nyköping, Flen och Oxelösund.

Anna Wångmar, biträdande enhetschef på smittspårning och provtagning vid Region Sörmland, uttrycker frustration över sabotagen.

– Det är klotter, tråkiga symboler, vid något tillfälle har man till och med monterat ned stödbenen på en av de här bodarna som personal utgår ifrån och har som kontor. Då blir det en risk att den skulle tippa eller välta, säger Wångmar till P4 Sörmland.

– Jag tycker vi ska värna om och förstå hur viktigt det är att våra provtagningsstationer funkar.

Enligt Wångmar kan sabotagen komma att påverka deras arbete.

– Det är inte så roligt att komma till jobbet på morgnarna och fundera på vad som är trasigt idag eller om vi behöver sopa glas. Nästa aspekt är ju att för att människor ska hitta hit så gäller det att skyltar sitter där de ska, säger hon till P4 Sörmland.

Hon ger även exempel på hur människor som besökt provtagningsstationen vid Rosvalla i Nyköping gått fel på grund av nedplockade och saboterade skyltar.

Läs även: Undersköterska larmar om läget i vården: ”Ett sjunkande skepp”

Läs även: Sjukvårdspersonal besköts med raketer när de vårdade patient: ”Det var avsiktligt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag