Thomas Bodström efter att ha tilldelats palats i centrala Stockholm: Kräver badkar

Thomas Bodström. Foto: Frankie Fouganthin/Nyheter Idag
Thomas Bodström. Foto: Frankie Fouganthin/Nyheter Idag
  • Onsdag 11 okt 2017 2017-10-11
E-post 36

STOCKHOLM Thomas Bodström är inte helt nöjd med det palats han tilldelats av regeringen. Han kräver nu att ett badkar installeras i något av palatsets tre badrum. Det blir nu upp till statens fastighetsverk att behandla den nya landshövdingens begäran. 

Juristen och den före detta socialdemokratiska topp-politikern, tillika styrelseledamoten i det skandalomsusade pensions-fiffelbolaget Allra, har av regeringen utnämnts till landshövdning för Stockholms Län.

LÄS ÄVEN: Tomas Bodström blir ny landshövding: Tilldelas palats i centrala Stockholm

LÄS ÄVEN: Myndighetspersonalens krav till regeringen: Att Bodström stoppas som landshövding

Han har därigenom också tilldelats Tessinska Palatset i centrala Stockholm.

Men Bodström är inte nöjd med det palats som han tilldelats på skattebetalarnas bekostnad. Han saknar nämligen ett badkar, det rapporterar Expressens ”Dina Pengar”. 

Nu får Statens fastighetsverk behandla Bodströms badkarskrav och därefter ta ställning till om kravet ska beviljas. Det är inte heller klart i vilket av palatsets tre badrum som herr Bodström önskar sitt badkar.

Utöver ett badkar har fastighetsverket redan i uppdrag att genomföra renoveringar i palatsbostaden till ett värde av 50 000 kronor.

Bodström befinner sig för närvarande på tjänsteresa till Rwanda, i egenskap av försvarare åt en man som åtalats för folkmord genom mord, försök till mord, grov våldtäkt och människorov i det plågade östafrikanska landet. Rättegången hålls förvisso i Stockholms tingsrätt, men domstolen är just nu i Rwanda för att titta lite.

Regeringen har tidigare kommenterat sitt val att utnämna Thomas Bodström till landshövding.

–  Jag är glad över att Thomas Bodström tackat ja till uppdraget och att regeringen beslutat att tillsätta honom som landshövding i Stockholms län. Det är en viktig roll som jag tror att Thomas, med den breda erfarenhet han har från flera olika samhällssektorer, kommer att ta sig an på ett alldeles utmärkt sätt, sa civilminister Ardalan Shekarabi i ett uttalande i samband med utnämningen, det uppger Expressen.  

LÄS ÄVEN: Sänk lönerna för politikerna och chefstjänstemännen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag