Thornberg uttalar sig efter Löfvings död: ”Gjort det som var rimligt”

Bild: Nyheter Idag
  • Tisdag 11 apr 2023 2023-04-11
E-post

Sedan polischefen Mats Löfvings död har det varit mer eller mindre tyst från polisledningen kring ärendet Löfving och Linda Staaf. Nu uttalar sig rikspolischef Anders Thornberg i frågan och försvarar Polismyndighetens agerande.
– Min bedömning är att vi gjort det som var rimligt, säger han till TV4 Nyheterna.

I intervjun menar Thornberg att det hela rör en relation två personer emellan som fått ”ett fruktansvärt slut”. Men från myndighetens håll hade man inte kunnat agera annorlunda.

– Vi har agerat utifrån Polismyndigheten och så vitt vi kan bedöma så har vi agerat på det sätt som vi kunde och borde göra, säger Thornberg.

Sitt eget personliga agerande i ärendet vill Thornberg inte kommentera. Och de avgångskrav som har höjts mot honom verkar han inte ha några planer på att tillmötesgå.

– Jag fokuserar på mitt uppdrag varje dag med full kraft. Det är viktigt i det här svåra läget som det är med brottsutveckling och annat att hela Sverige är tryggt och säkert.

Det var den 22 februari i år som polischefen Mats Löfving hittades död i sitt hem. Tidigare samma dag hade den externa utredaren Runar Viksten presenterat sin rapport om Linda Staaf-affären där all skuld lades på Löfving, medan Staaf och Thornberg friades från klander.

Läs även: Så friades Staaf och Thornberg när all skuld lades på Löfving

Läs även: Springare: ”Thornberg är mångfalt sämre än Dan Eliasson”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag