Tiggde i 8 månader – Fick inte behålla en krona

Inga sex miljoner kronor här inte. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 7 maj 2018 2018-05-07
E-post 195

GÖTEBORG Två män åtalades för att ha utnyttjat en 75-årig man till att tigga pengar i åtta månader. Den 75-åriga mannen, vid namn Boris Chichev, är från Bulgarien och lyckades tigga ihop 60 000 kronor, pengar som de två åtalade männen tog ifrån honom.

75-årige Boris Chichev från Bulgarien kom till Sverige för att hitta bättre möjligheter för att få in pengar. Två personer åtalades för att ha utnyttjat Chichev och tvingat honom till att tigga i åtta månader, uppger SVT Nyheter.

De två männen ska ha sett till att Chichev fått skjuts till Sverige och gett honom en madrass på golvet i en förortslägenhet att sova på. Under åtta månaders tid lyckades Chichev få in ungefär 60 000 kronor, pengar som de två männen tog ifrån honom på en gång. De två personerna hade samtidigt kontroll över Chichevs pension hemma i Bulgarien.

– Han inte fått några pengar alls, inte en krona egentligen. Han satt här och tiggde åtta, tio timmar per dag och så fick han besök, varje dag, oftast av de två som han redovisade till, säger Mats Paulsen, spaningsledare när polisen slog till mot den misstänkta människohandeln förre året, till SVT Nyheter.

De männen som står åtalade uppger att Chichev ska ha lämnat ifrån sig alla pengar frivilligt eftersom de ”alla var som en familj”. De två männen uppger även att Chichev ska ha sovit på golvet frivilligt.

Det blev dock en friande dom för de två männen eftersom domstolen inte kunde bevisa att de åtalade utnyttjat Chichev på att sätt som kan kallas människohandel.

LÄS ÄVEN: En majoritet av svenska folket vill förbjuda tiggeri

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag