Tio amerikanska sjömän saknas efter kollision på havet

Foto: Royal Malaysian Navy
Foto: Royal Malaysian Navy
  • Måndag 21 aug 2017 2017-08-21
E-post

SINGAPORE Tio amerikanska sjömän i flottan saknas efter en kollision mellan jagaren USS John S. McCain och ett tankfartyg öster om Singapore tidigt idag på morgonen, skriver AP.

Fem sjömän rapporteras ha skadats när jagaren kolliderade med det Liberiaflaggat tankfartyget Alnic varav fyra behövde sjukhusvård. Ingen av dem uppges ha livshotande skador.

Malaysias flotta skriver på Twitter att de drog igång en sökinsats efter de saknade sjömännen. Man har även lagt upp en bild på den skadade jagaren som ser ut att ha ett hål på ena sidan. Fartyget kunde dock stäva mot Singapore för egen maskin efter kollisionen. Ingen ur besättningen ombord på Alnic kom till skada, men fartyget skadades i fören.

I juni i år omkom sju amerikanska sjömän när jagaren USS Fitzgerald kolliderade med ett filippinskt containerfartyg utanför Japan. USS Fitzgeralds kapten entledigades och andra ur besättningen bestraffades för olyckan efter att en utredning upptäckt brister i besättningens uppsikt och sjömanskap.

Det är oklart vad som ligger bakom morgonens kollision mellan USS John S. McCain och Alnic. Olyckan ska utredas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag