Tioårig IS-slav gravid efter våldtäkter

Bild: Montage Pixabay/Voice of America
  • Måndag 25 feb 2019 2019-02-25
E-post 1257

SYRIEN När IS slutligen besegrats kommer vittnesmålen om terrororganisationens fruktansvärda övergrepp. En befriad sexslav berättar om hur hon såldes och tvingades till giftermål, medan hennes barn blev hotade med våldtäkt. En tioårig släkting till kvinnan ska ha blivit gravid efter våldtäkter. 

Den yazidiska flickan Marwa var bara tio år gammal när IS attackerade hennes by i Irak. Männen i byn begravdes levande i en massgrav, medan kvinnorna och barnen tog till en närliggande, IS-ockuperad stad där de delades upp efter ålder.

De mest åtråvärda flickorna, som togs som slavar av ledande IS-terrorister, var de i åldrarna mellan 10 och 20 år.

Läs även: IS högg huvudet av 50 sexslavar under slutstriden

Mahdya, en släkting till Marwa, berättar för Daily Mail att flickan var gravid senast hon sågs i livet, trots sin låga ålder.

Enligt Ziad Avdal, en före detta lärare som driver en kvinnohus för yazidier som lyckats fly från IS, är historien inte ovanlig.

– Det finns många flickor som henne. Det är inte bara hemskt att de är gravida – dessa unga flickor kan ha våldtagits av upp till 100 män innan de blev gravida, säger Ziad Avdal.

Mahdya lyckades fly från IS sista fäste Baghuz med sina döttrar, som är nio och tio år gamla. Hon var en av 6 500 yazidier som kidnappades av IS-terrorister. Hälften av de kidnappade yazidierna saknas fortfarande.

Läs även: IS-terrorist vill hem till Sverige – vill inte ta SVT:s reporter i hand

Mahdya levde som IS slav i fyra och ett halvt år, och berättar för Daily Mail att hon blivit såld flera gånger, tvingad till giftermål, blivit hotad med att hennes barn ska våldtas av äldre män, samt sett sina barn misshandlas med kablar av IS-terroristernas hustrur.

En terrorist som köpt Mahdya som hushållerska bestämde sig efter några månader för att gifta sig med sin slav – och använde hennes egen dotter för att utpressa henne.

– Han sa åt mig att om jag inte lydde skulle han gifta sig med min åttaåriga dotter, eller sälja henne till en annan man, berättar Mahdya.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag