Tioåringar på pokémonjakt rånades i park

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 30 jan 2020 2020-01-30
E-post 456

En lördagseftermiddag under hösten blev tioåriga Vilgot, Alvin och Hektor rånade av en maskerad äldre kille när de var i stadsparken i Lund och spelade Pokémon go. Nu berättar barnen om rånet för SVT Nyheter Skåne.

Det var när pojkarna var vid en avskild skogsglänta i parken som en äldre kille kom fram och krävde att få deras mobiltelefoner. När pojkarna inte svarade tog han Vilgots telefon och sprang iväg.

Läs även: Pojke misshandlad och rånad av beväpnat gäng

– Om vi var tre vuxna skulle han inte vågat, men eftersom vi är barn kände han sig antagligen stor och stark, säger Alvin Olsson till SVT.

Även Vilgots pappa Tomas Lundborg berättar för SVT om rånet pojkarna utsattes för.

– Man har läst i tidningen att det sker allt mer brott även mot yngre, men man blir ändå chockad, säger Tomas Lundborg till SVT.

Enligt Brås preliminära brottsstatistik för 2019 ökade antalet barnrån med 31 procent från föregående år. Under 2019 anmäldes 2 480 personrån mot barn under 18 år.

Läs även: Brå: Våldtäkter och barnrån ökar

Lyssna även på: ”Det är ju inte stake i dem som i Sonesson och Skånemoderaterna”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag