Tipset till Nyheter Idag den 2:a april: ”Det kommer ske ett terrordåd i Sthlms t-bana”

Fem dagar innan terrordådet fick Nyheter Idag ett tips om att det var nära förestående med ett dåd. Foto: Privat
  • Fredag 7 apr 2017 2017-04-07
E-post

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag avslöja att det kan ha funnits information i förväg om att ett terrordåd var nära förestående. Den 2:a april får Nyheter Idag ett tips som tydligt talar om att ett terrordåd i Sthlms tunnelbana är nära förestående. – Jag kan inte uttala mig om någonting sådant, säger pressekreterare Johanna Måhlén vid säkerhetspolisen.

Söndagen den 2:a april får Nyheter Idag ett tips som gör gällande att ett terrordåd är nära förestående i Stockholm. Informationen i det tipset gjorde gällande att ett terrordåd skulle ske i tunnelbanan, antingen ”nu i veckan eller nästa”. Tipset skickades alltså bara fem dagar innan det stod klart att ett misstänkt terrordåd verkligen inträffat.

LÄS ÄVEN: Gripen 39-åring i Märsta – Har uttryckt sympatier för IS

Informationen ska ha sitt ursprung från blåljuspersonal, som enligt tipset, blivit informerade av Säkerhetspolisen att ett terrordåd är nära förestående. ”Inom en snar framtid”, underströks i tipset samt att ”inget kasst, sent aprilskämt”. Nyheter Idag gjorde ansträngningar för att verifiera uppgifterna redan samma dag, men utan att lyckas.

VIDEO: Här flyr de i panik – Sekunderna efter terrordådet

När Nyheter Idag kontaktar Säkerhetspolisen under söndagskvällen för att fråga om de hade information om att ett terrordåd var nära förestående vill inte pressekreterare Johanna Måhlén gå ut med några sådana uppgifter.

– Jag kan inte uttala mig om någonting sådant. Jag har ingen information att lämna om sådana frågor, säger hon.

Vi fick nämligen ett tips för några dagar sedan med information om att det skulle ske ett terrordåd i Stockholm…

– Okej, du kan skicka in tips till oss om du har någonting som du vill meddela, säger Måhlen och berättar vart man hör av sig för att lämna eventuell information.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag