Tjuv på Södermalm stjäl enbart högerskor

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 Nov 2020 2020-11-19
E-post 203

STOCKHOLM På Södermalm i Stockholm har högerskor stulits vid ett flertal tillfällen. Vem som har gjort det och varför är oklart och polisen står handfallen inför den något udda brottsligheten, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Mitt i berättar att en yogastudio i området Skanstull är en av de platser där högerskor har stulits upprepade gånger. Vid ett tillfälle i slutet av oktober försvann 15 stycken.

– Det var helt klart planerat, man måste ju ha en stor påse. Vi tänkte att det var ett skämt, men vi letade långt och länge och hittade aldrig skorna, säger Maija Ahola som driver yogastudion.

Även Forsgrénska badet vid Medborgarplatsen har fått påhälsning av tjuven.

– Det har hänt vid tre tillfällen. Totalt har ungefär tio högerskor stulits där, säger Sara Shilwan som är enhetschef för simhallar i innerstaden.

På Eriksdalsbadet har ungefär lika många högerskor försvunnit.

– Det känns bara så elakt. Där är det dessutom barnskor som försvunnit, säger Sara Shilwan.

Stölderna har lett till att yogastudion har bytt sina lås och att besökarna på badhusen uppmanas att låsa in sina skor.

Polisen har fått kännedom om stölderna men utredningarna har lagts ned. Man kan dock återuppta utredningarna om ny information kommer in, berättar polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Läs även: Ny blytung högermajoritet när SD blir största parti i Sentio

Läs även: Filminstitutets vd sågas: ”Finns en enorm tystnadskultur”

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag