Tobé & Stenergard (M): ”Regeringen försöker sätta en falsk bild av att flyktingkrisen är över”

Bild: Montage FT Bild/Sveriges riksdag
  • Måndag 13 maj 2019 2019-05-13
E-post 618

I en debattartikel i Expressen går Moderaternas toppkandidat till EU-valet Tobias Tobé och partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard till hårt angrepp på regeringens migrationspolitik, som man menar bygger på felaktig grund. 

”Gång på gång försöker regeringen sätta bilden av att flyktingkrisen nu är över. Som en konsekvens av det öppnar man upp för utökad anhöriginvandring och ny asylgrund. Det är djupt oansvarigt. För flyktingkrisen är långt ifrån över. Under 2018 var Sverige det land i EU som beviljade näst flest människor asyl i förhållande till befolkningsmängd” skriver Tobé och Stenergard i Expressen.

Tobé och Stenegard menar att ”det stora mottagandet under många år har inneburit omfattande påfrestningar på samhället och blottlagt vår oförmåga att integrera människor från andra länder”. Som exempel nämns att det tar åtta år innan hälften av migranterna har arbete, och att det för en migrant utan gymnasieutbildning tar hela 18 år.

För att komma till rätta med det problemet menar man att migrationspolitiken måste ”vara stram under en lång tid framöver”, och att man inte kan räkna med att få hjälp från EU, som också saknar en fungerande migrationspolitik enligt Tobé och Stenergard.

Läs även: Kristersson ser risk för ökad brunsmetning i det politiska samtalet

Istället menar man att regeringen och dess samarbetspartier väljer en ”motsatt väg, och öppnar upp fler luckor i det svenska migrationssystemet” samtidigt som man ägnar sig åt att ”brunsmeta sina motståndare, i EU och i Sverige”.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag