Tolvårig flicka grovt misshandlad av tjejgäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 14 dec 2019 2019-12-14
E-post 1861

SKÖNDAL En tolvårig flicka blev grovt misshandlad med sparkar och slag av ett gäng på tiotalet flickor. Polisen har identifierat ett antal misstänkta gärningspersoner men vill inte gå in på deras antal eller ålder.

En tolvårig flicka har blivit grovt misshandlad i Sköndal i södra Stockholm, rapporterar Mitt i. Flickan ska ha knuffat, slagits och sparkats av ett gäng på tiotal flickor där de yngsta ska vara jämnåriga med brottsoffret. Misshandeln inträffade förra lördagen.

Läs även: Tolvårig flicka filmades och misshandlades: ”Du ska ha respekt”

Polisen var på plats efter händelsen och har sökt misstänkta gärningspersoner i Sköndal och närliggande Hökarängen.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och uppger till Mitt i att misstänkta personer identifierats. Man vill inte säga hur många som identifierats eller om någon av de misstänkta är över 15 och därmed straffmyndiga.

– Är man straffmyndig blir det en vanlig förundersökning och är de unga så blir det inte en brottsutredning, utan en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare, säger Anna Holmberg, utredare vid Farstapolisens ungdomsgrupp, till Mitt i.

Läs även: Flicka i 10-årsåldern misshandlad och rånad av maskerad vuxen man

Läs även: 13-årig flicka misshandlad av ungdomsgäng – tog fel på person

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag