Tonåring fördes till sjukhus efter att ha rånats på matlåda

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 14 nov 2019 2019-11-14
E-post 953

VÄSTERÅS En pojke i övre tonåren överfölls och rånades på en matlåda tidigt på torsdag morgon. Pojken ska enligt polis ha attackerat med något slags tillhygge och förts till sjukhus, men var talbar utan synliga skador.

En tonåring överfalls och rånades i Västerås på torsdag morgon, rapporterar Expressen. Rånarnas byte blev en matlåda som pojken hade i en påse, och pojken fördes till sjukhus med ambulans. Pojken var talbar när han kom till sjukhuset och saknade synliga skador.

– De har gett sig på honom med något slags tillhygge, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen till Expressen.

Exakt vad för slags tillhygge det handlade om vill polisen inte uttala sig om.

Pojken, som är i övre tonåren, överfölls av tre maskerade gärningsmän på  Fallhammarsgatan i Västerås och larmet inkom till polis klockan 06.53 på torsdag morgon, en mindre vanlig tidpunkt för rån.

– Under året har vi haft ganska många rån mot yngre personer som varit på väg hem från skolan eller motsvarande. Det är inte lika många som har varit på väg till sina aktiviteter på morgonen, säger Wikdahl till Expressen.

Läs även: Polis vägrar ge ut signalement på tio rånarna som skar av öra på offer

Läs även: Tre barn rånas varje dag i Stockholm

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag