Tonåring misshandlade lärare – misstänks för mordförsök

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 14 jan 2021 2021-01-14
E-post

KUNGÄLV På onsdagen misshandlade en 16-årig ungdom en lärare så allvarligt att polisen rubricerar händelsen som ett mordförsök. 16-åringen är anhållen och har erkänt i förhör.

Polisen uppger att händelsen inträffade på ungdomshemmet Nereby norr om Göteborg. Där misshandlade en av ungdomarna en lärare ”mycket grovt” med ett tillhygge på onsdagen.

Läraren fördes med ambulans till sjukhus och skadeläget beskrivs som allvarligt men stabilt.

Den 16-åriga ungdomen greps på platsen och anhölls under kvällen. Polisen uppger att han eller hon har medgett vad som har hänt i förhör.

På grund av ungdomens ringa ålder är polisen sparsam med ytterligare information.

– Nereby ungdomshem är ju en institution för ungdomar som begår brott, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, men kan inte berätta någonting om den misstänkte ungdomens bakgrund.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag