Tovatts nya sajt använde statssymbol utan lov

Bild: Faksimil Klimatgranskaren.se/JakhashviliGaga/CC BY-SA 4.0.
  • Tisdag 3 jan 2023 2023-01-03
E-post

Lorentz Tovatt är en av flera miljöpartister som lanserar den nya sajten ”Klimatgranskaren”. Men vid lansering använde sajten en modifierad version av det lilla riksvapnet som logotyp – vilket inte är tillåtet utan tillstånd. Nu har logotypen ändrats.

Den 1 januari lanserades den nya sajten ”Klimatgranskaren”, med anledning av att regeringen lägger ned miljödepartementet. ”Ur askan reser sig Klimatgranskaren. Här kommer vi granska Sveriges klimatpolitik” skrev man i sitt första inlägg på Twitter.

Bland den nya sajtens skribenter märks miljöpartister som tidigare riksdagsledamoten Lorentz Tovatt, pressekreteraren Yrsa Lindberg och Lovisa Berglund, infrastruktur- och energipolitisk talesperson för Grön Ungdom.

Läs även: Tovatt skyller elkrisen på kärnkraften: ”Jisses vilken skit”

Men det visade sig att den nya sajten hade ett problem: man hade som logotyp använt en modifierad version av det lilla riksvapnet, vilket inte är tillåtet utan tillstånd.

Att Klimatgranskaren använde lilla riksvapnet i logotypen uppmärksammades först av Twitterkontot Aktiediplomaten.

Aktiediplomatens inlägg har fått över 250 000 visningar, och tycks ha gett effekt då Klimatgranskaren i tysthet har bytt ut lilla riksvapnet mot ett jordklot.

Läs även: Tovatt (MP) lämnar politiken – vill inte ”bli för bitter”

Läs även: Tovatt (MP): ”Köp aldrig aldrig aldrig Pågen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag