Transperson utförde massaker på kristen skola

Bild: Metro Nashville PD / Twitter
  • Tisdag 28 mar 2023 2023-03-28
E-post 0

På måndagsmorgonen amerikansk tog Audrey Hale, 28, sig in på den kristna privatskolan Covenant School i Nashville. Väl där sköt Hale – en transperson och är en tidigare elev på skolan – ihjäl sex personer, varav tre nioåriga barn och tre vuxna.

I en film som publicerats av Nashville-polisen syns Hale köra till skolan och hur hon därefter vandrar genom korridorerna med ett skjutvapen i händerna.

Efter att ha mördat sex personer sköts Hale ihjäl av polisen inne i skolan. Det hände klockan 10.27 lokal tid, 14 minuter efter att larmet inkommit.

Hale ska enligt polisen ha identifierat sig som trans och därtill använt tilltalsnamnet ”Aiden” samt pronomen ”han/honom” i sociala medier, skriver New York Post.

I ett uttalande till medierna på måndagen säger Nashvilles polischef John Drake att man vid en husrannsakan efter massakern hittat ett manifest och detaljerade kartor i Hales familjehem.

– Vi har några skrifter som vi går igenom, säger han enligt New York Post.

Enligt Drake hade Hale även planer på att utföra ett dåd vid en annan skola i området, men lämnade dem därhän eftersom den skolan hade en alldeles för hög säkerhet.

På frågan huruvida Hales identitet som trans kunde vara ett motiv bakom attacken mot den kristna skolan svarar Drake att det är något man håller på att undersöka.

I en intervju med NBC News antydde polischefen också att Hales tidigare skolgång på den kristna skolan kan ha spelat in.

– Det finns en viss tro att det fanns en viss förbittring över att behöva gå på den skolan, säger John Drake.

Uppdatering 2023-03-29: En felaktig uppgift om vilken typ av vapen som användes har tagits bort.

Läs även: Hjälte avbröt gay-massaker – slog ned massmördare med hans egen pistol

Läs även: Polisen kritiseras efter skolmassakern – väntade över en timme med att gå in

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag