Transports ordförande Lars Lindgren avgår

Foto: Justina Öster / TRANSPORTARBETARFÖRBUNDET
  • Fredag 24 mar 2017 2017-03-24
E-post

STOCKHOLM Transportarbetarförbundets ordförande Lars Lindgren avgår efter avslöjandena om hur han spenderat medlemmarnas pengar på hummer, ostron, vin och sprit. – I maktkampens kölvatten blir det naturligtvis så här, säger Lars Lindgren.

Under gårdagen, torsdag 23 mars, avslöjade Aftonbladet att ordföranden för Transportarbetarförbundet Lars Lindgren spenderat tusentals kronor av medlemmarnas pengar på hummer, ostron, vin och sprit.

LÄS ÄVEN: Transports ordförande festade för nästan 18 000 kronor – Medlemmarna fick betala

Nu uppger Transportarbetaren att Lars Lindgren avgår med omedelbar verkan två månader innan fackförbundets kongress. Beskedet nådde personalen direkt efter ett extrainkallat styrelsemöte under fredagseftermiddagen.

– Jag kan inte fortsätta som ordförande utan att känna förbundsstyrelsens fulla stöd, sa han till de anställda på förbundskontoret. Självklart är jag oerhört besviken, säger Lars Lindgren till Transportarbetaren.

Lars Lindgren höll ett tal till personalen där han bland annat sa att han inte hade förväntat sig att arbetskamrater på kontoret skulle kopiera handlingar och ge uppgifter till medier. Lindgren anser att den som internt hade kritik mot hans ageranden borde gått till förbundskassören och revisorerna.

Till Aftonbladet uppger Lindgren att avslöjandena är en del av en intern maktstrid inom fackförbundet.

– I maktkampens kölvatten blir det naturligtvis så här, att man vill använda olika sätt för att skada mig, men sånt får man leva med, säger Lars Lindgren till Aftonbladet.

Lindgren anser inte att han brustit i sitt omdöme.

– Nej, absolut inte. Om någon annan hade haft en uppfattning att jag brustit i omdöme, är jag säker på att de hade sagt till mig.

Han hänvisar till revisorerna och att det är deras uppdrag att revidera och kontrollera hans uppdrag varje år. Han hänvisar också till förbundsstyrelsen som varenda år ska godkänna verksamhetsberättelsen och förvaltningsberättelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag