Tre somalier som våldtog 13-årig flicka döms till ungdomsvård och slipper utvisning – två tidigare dömda för rån

Genrebild.
  • Söndag 22 apr 2018 2018-04-22
E-post 14423

Först söp de ned den 13-åriga flickan. Sedan våldtog de tre 17-åriga somalierna flickan i tur och ordning samtidigt som de filmade övergreppet. Därefter spred de filmen. Nu döms de till ungdomstjänst av Västmanlands tingsrätt – men slipper utvisning.

+PLUS: Sexdömde afghanen Arif Moradi leder protester emot utvisningar i Göteborg

De tre männen döms för våldtäkt mot barn, två döms även för barnpornografibrott, något som Västmanlands Läns Tidning var först att berätta om. Nu kan Nyheter Idag berätta att de tre dömda gärningsmännen är somalier med dubbla medborgarskap och därför inte kan utvisas efter avtjänat straff – i det här fallet sluten ungdomsvård i åtta månader.

De tre somalierna förnekade under rättegången att de våldtagit den 13-åriga flickan – trots att de i polisförhör medgett att de haft samlag med henne. I domen går att läsa att en av de dömda förnekar att han haft sex med flickan och att hon sagt det måste berott på att hon varit ”fett full”.

Våldtäkten skedde i familjehemmet hos en av de tre killarna. I omgångar hade killarna sex med flickan, filmade det hela och spred sedan filmen bland kompisar. Flickan har berättat hur hon efter några samlag sprack i underlivet. Trots det fortsatte killarna att ha sex med henne. Hon har uppgett att hon vid åtminstone ett tillfälle sa ifrån.

I domen står att läsa:

”Efteråt kände hon sig utnyttjad; det var egentligen först på balkongen hon uppfattade klart vad som hände och förmådde sig att säga ifrån. Då hon och (hennes två kamrater) gått iväg från lägenheten kräktes hon.”

Om filmerna som spreds:

”Efter händelsen har hon förstått att bilder och film har spritts från det som ägde rum och hon har många gånger kallats vid tillmälen av andra.”

I domen finns också delar av mammans berättelse om hur hennes dotter har mått efter våldtäkten.

”Dottern har utsatts för olika angrepp, som ryktesspridning och påstötningar att inte göra polisanmälan över sociala medier. För mamman berättade dottern att händelsen filmats och att filmsekvenser spreds på nätet. Dottern har även i skolan och på andra ställen utsatts för att andra ropat glåpord och attackerat denna med våld. Nattetid har det kastats sten mot familjens villa.”

Två av de tre somalierna är tidigare dömda för rån, i september 2017. Då, liksom nu, blev straffet ungdomsvård.

Stöd vår journalistik – Prova PLUS för 69 kronor i månaden!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag