Tre tonåringar anhållna efter att man sköts ihjäl med automatvapen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 22 mar 2024 2024-03-22
E-post 0

På torsdag kväll sköts en man ihjäl på en restaurang i Fittja söder om Stockholm. Enligt uppgift till Expressen sköts mannen ihjäl med en automatkarbin av typen AK-47. Tre tonåringar har anhållits som misstänkta för inblandning i mordet.

Det var vid 21.15 på torsdag kväll som polisen larmades om skottlossning i Fittja centrum. Enligt Expressens uppgifter avlossades en automatkarbin av typen AK-47 inne på en restaurang. En man i 30-årsåldern träffades på överkroppen och avled. Mannens anhöriga har underrättats.

– När jag kom till platsen låg han redan på golvet. Vi började med första hjälpen. Ambulansen kom ganska sent, typ 20 minuter efter att vi ringde, berättar ett vittne för Expressen.

När tre gärningsmän sprang från platsen avfyrades ytterligare skott mot restaurangen.

– Personer sköt fem skott utanför. De sprang från platsen, säger vittnet till Expressen.

Polisen har anhållit tre tonåriga män som misstänkta för inblandning i mordet.

– Vi har gjort mängder med personkontroller och förhört ett stort antal personer i jakten på gärningsmännen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag