True Blood-stjärna vägrade spela gay

Luke Grimes - bögskräckens nya ansikte. - Foto från Buzzfeed
  • Fredag 27 jun 2014 2014-06-27
E-post 0

TV När den populära vampyrserien “True Blood” går in på sin sjunde säsong har en av de populära rollfigurerna bytt skepnad. Luke Grimes har lämnat serien eftersom han vägrar att spela gay.

När Luke Grimes avhopp från ”True Blood” offentliggjordes i december förra året förklarade HBO att det berodde på rollfigurens nya kreativa inriktning. Men nu hävdar alltså Buzzfeed att en källa uppgett för dem att Luke Grimes vägrade spela gay. Redan i det inledande avsnittet av sjunde säsongen antyds det att hunken James nu inlett en spirande romans med Lafayette.

Vägrade samkönade sexscener

Och enligt Buzzfeeds källa protesterade Grimes redan när han läste i manus att hans rollfigur skulle inleda en gay-romans. Han förklarade att han kunde tänka sig att spela rollen om Lafayette var attraherad av honom, men inte om attraktionen var ömsesidig. Han klargjorde också att han inte kunde tänka sig att göra någon form av sexscener eller ens kyss-scener. Men manusförfattarna vägrade att göra några ändringar för hans skull.

Grimes agent, Craig Schneider, säger att skådespelarens avhopp enbart beror på tidsbrist. I ett e-postmeddelande till Buzzfeed skriver han:

– Luke hade hela tiden avsett att ta andra erbjudanden om sådana kom i hans väg. Det hade ingenting att göra med intrigen i serien.

Buzzfeeds källa säger att skådespelarensemblen och manusförfattarna tog illa vid sig av Grimes motvilja att låta sin rollkaraktär inleda ett samkönat förhållande, särskilt eftersom serien alltid innehållit många heta sexscener. Man är dock nöjd med Nathan Parsons och menar att han är perfekt i rollen som James.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag