Turk jagas efter skjutning i Utrecht – minst tre döda

Bild: Polis
  • Måndag 18 mar 2019 2019-03-18
E-post 595

NEDERLÄNDERNA Minst tre personer har dött i en skjutning i Utrecht. Invånarna i staden uppmanas hålla sig inomhus medan polisen jagar den misstänkta gärningsmannen, en 37-årig turk. Bilder på gärningsmannen har släppts till allmänheten.

Minst tre personer är döda och nio har skadats efter en skjutning i Utrecht i Nederländerna, rapporterar Dutch News. Polisen söker efter en misstänkt, 37-åriga Gökmen Tanis, född i Turkiet, och har släppt bilder på den misstänkta.

Allmänheten uppmanas att inte försöka ingripa själva utan kontakta polis om de ser den misstänkta.

Ytterligare nio personer skadades i dådet som skedde på ett lokaltåg klockan 10.45. Vittnen säger att de tvingades sparka ut rutor för att ta sig ur tågvagnen när skottlossningen inleddes.

Läs även: Vänsterpartistens attack på Lamotte efter terroristattacken på Nya Zeeland: ”Möjliggör och stöttar hatet”

Ett vittne säger till lokala media att han såg en ung kvinna ligga på golvet i tågvagnen.

– Jag hörde tre skott och fyra personer sprang mot kvinnan och försökte dra bort henne. Sedan hörde jag fler skott och folk släppte henne. Det var kaotiskt, säger Jimmy de Koster till RTV Utrecht.

Antiterror-myndigheten i Nederländerna har utfärdat en terrorvarning på 5, vilket är den högsta nivån, för Utrecht. I resten av landet är nivån 4. Myndigheter har uppmanat invånare i Utrecht att hålla sig inomhus tills vidare.

– Vårt land har chockats idag av en attack i Utrecht. Det har varit skador och möjligen dödsfall. Terrorism kan inte uteslutas som motiv, sade Nederländernas premiärminister Mark Rutte i ett uttalande.

Nederländsk polis misstänker att gärningsmannen flytt i en röd Renault Clio som ska ha stulits strax innan dådet. En bil som stämmer på beskrivningen har hittats övergiven, och allmänheten uppmanas hålla sig ifrån området på grund av risken för sprängmedel.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag