Turkiet bojkottar Eurovision – landet vill förbjuda HBTQ-personer från att delta

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 aug 2018 2018-08-07
E-post 272

TURKIET Så länge HBTQ-personer tillåts delta i Eurovision song contest kommer Turkiet att bojkotta tävlingen. Landet har inte deltagit sedan 2012 och uppger nu att de inte kommer att vara med 2019 heller.

Turkiet meddelar att de inte tänker återvända till Eurovision song contest eftersom tävlingen tillåter HBTQ-människor att delta, uppger Pink News.

Landet deltog i tävlingen från 1975 fram till 2012 då Turkiet lämnade tävlingen på grund av bråk om regelverket.

2013 kysste två kvinnliga deltagare från Finland varandra under landets framträdande vilket fick Turkiet att sluta visa tävlingen helt i landet.

Sedan 2013 har landet valt att inte delta i tävlingen och nyligen uppgav Turkiet att de inte kommer att delta under 2019 heller.

Ibrahim Eren är chef för det statliga turkiska radio- och tv-bolaget TRT och berättar att 2014 års vinnare Conchita Wurst, en österrikisk drag-artist, inte är lämplig att visa i tv.

Eren ska ha sagt i en intervju att han inte finner det lämpligt att visa ett program där en man framträder med skägg och kjol för barn. Vilket är varför landet inte sänder programmet. Eren berättar att det verkar finnas en förvirrad mentalitet inom Eurovision och när det har korrigerats kommer landet att återvända till tävlingen.

LÄS ÄVEN: Turkiet slopar evolutionsteorin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag