Turkiska militären går bananas – Skjuter från helikopter och kör över bilar med stridsvagn

Videobilder i sociala medier visar hur Turkisk militär går till attack för att ta makten.
  • Lördag 16 jul 2016 2016-07-16
E-post 118

TURKIET Det rådet total kalabalik och kaos i Turkiet efter att delar av landets militär beslutat att genomföra en militärkupp. Stridsvagnar har omringat parlamentet och det råder utegångsförbud i landet. Militären har även via en turkisk tv-kanal meddelat att de numera tagit kontroll över Turkiet. I sociala medier sprids videobilder på militärens framfart.

Just nu råder totalt kaos i Turkiet efter att delar av landets militär bestämt sig för att genomföra en statskupp och ta över makten. Men delar av folket är emot en sådan statskupp och president Erdogan har uppmanat människor att gå ut på gatorna och protestera mot militärerna.

I sociala medier sprids videobilder som visar en stor och omfattande militär närvaro, både i Istanbul och i Turkiets huvudstad Ankara. Stridsvagnar som försöker ta sig fram på gatorna blockeras av bilar som står i vägen, men till slut kör militärens stridsvagnar över både bilar och annat som försöker stoppa deras väg.

Även från luften går militären till attack. På twitter sprids just nu videobilder där militärhelikoptrar skjuter mot något på marken samtidigt som människor flyr i panik. En militärhelikopter, som ska tillhöra kuppmakarna, ska enligt uppgifter ha blivit nedskjutet av ett F-16 plan.

Människor på gatorna försöker även rent handgripligen stoppa stridsvagnar genom att helt enkelt hoppa upp på de stora militärfordonen. Det är dramatiska bilder från Turkiet som just nu kablas ut världen över.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag