Tusentals demonstranter i London krävde Tommy Robinsons frigivning

Demonstration i London. Foto: Youtube
  • Måndag 11 jun 2018 2018-06-11
E-post 467

STORBRITANNIEN På lördagen samlades tusentals demonstranter på Londons gator med krav på att aktivisten Tommy Robinson, som har dömts till fängelse för att ha livesänt utanför en rättegång, ska släppas fri.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat om har den politiske aktivisten Tommy Robinson dömts till 13 månaders fängelse, bland annat för att ha livesänt utanför en rättegång där flera muslimer stod åtalade för grooming. Samtidigt förbjöd domstolen brittiska medier att rapportera om Robinsons gripande och domstolsprocess.

Många menar att Tommy Robinsons fall visar att yttrandefriheten ligger illa till i Storbritannien. På lördagen samlades tusentals demonstranter på Londons gator för att visa sitt stöd för den fängslade aktivisten.

Daily Mail skriver att demonstranterna var fler än 1 000 och att fem greps efter konfrontationer med polisen. Men enligt Tommy Robinsons Facebooksida handlade det snarare om tiotusentals som deltog i protestmarschen.

På plats var den kände islamkritikern och nederländske politikern Geert Wilders. Han höll tal med budskapet att den brittiska regeringen bör frige Tommy Robinson.

– Tommy Robinson är en frihetskämpe. Han säger vad ingen vågar säga. Han har stake, han har mod, och det är mer än vi kan säga om alla de som styr oss, sade Wilders.

– Våra regeringar sålde ut oss med massinvandring, med islamisering, med öppna gränser. Vi är nästan utlänningar i våra egna länder. Om vi klagar på det kallar de oss rasister eller islamofober. Men jag säger, nu räcker det.

Se hela talet i det här klippet:

Läs även: UKIP-ledamot pressar minister: ”Om Tommy Robinson mördas eller skadas väntar åtal”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag