Två flyktingbarn anhållna för grov våldtäkt mot barn på boende i Alvesta

Foto: Google Maps
  • Tisdag 5 jan 2016 2016-01-05
E-post

ALVESTA Två flyktingpojkar i 15-årsåldern har anhållits misstänkta för grov våldtäkt mot barn på ett boende i Alvesta i Småland. – Det är unga människor alla inblandade, så det är ju väldigt känsligt, säger polisens inre befäl till Nyheter Idag.

Våldtäkten inträffade någon gång under måndagen och polisanmäldes av personalen på det boende där flyktingbarnen bor.

– Det är unga människor alla inblandade, så det är ju väldigt känsligt. Det anmäldes av personal och kom in till oss på polisen under gårdagsdygnet och det togs beslut att hämta in två stycken misstänkta gärningsmän till förhör, berättar Växjöpolisens inre befäl, poliskommissarie Fredrik Svärd, för Nyheter Idag.

– Efter det förhöret beslutade jouråklagare om att anhålla dem och brottsrubriceringen är grov våldtäkt mot barn.

Svärd vill inte kommentera om gärningsmän och offer känner varandra sedan tidigare eller varför övergreppet betecknats som grovt. Däremot uppger han att den person som utsattes för våldtäkten är en pojke.

– Alla tre inblandade är pojkar, säger han.

Migrationsverket berättar för Nyheter Idag att de båda anhållna flyktingpojkarna kommer från Afghanistan och att de ansökte om uppehållstillstånd i Sverige samma dag förra året, den 3 november 2015. Ingen av flyktingpojkarna har ännu beviljats asyl i Sverige.

Presstalesmannen på Migrationsverket som vi pratar med kan inte svara på vilket boende de båda misstänkta våldtäktsmännen var bosatta på.

– Det får jag inte lämna ut, det är sekretessbelagda uppgifter, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag