Två överfallsvåldtäkter i Stockholm inom loppet av några timmar

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 sep 2017 2017-09-09
E-post 725

STOCKHOLM Två kvinnor överfölls och våldtogs under loppet av några få timmar på två olika platser i Stockholm under fredagskvällen och natten till lördagen. Vid det ena tillfället överfölls och gruppvåldtogs en kvinna av två män.

Polisen får larm om den första våldtäkten klockan 20:08 på fredagskvällen. På en gång- och cykelväg mellan Rissne och Kista i västra Stockholm har en kvinna blivit överfallen och våldtagen av en ensam gärningsman.

Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt och är överhuvudtaget mycket tystlåten om händelsen.

– Jag har inte så mycket om den. Det är ingen frihetsberövad, säger Rikard Stenberg, stationsbefäl i Solna, till Nyheter Idag under lördagseftermiddagen.

Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under natten och man försökte även spåra med hjälp av hundpatrull. Polisen har inget signalement på gärningsmannen.

– Det är väldigt vagt, säger Stenberg.

Överfölls av två

Strax före klockan två natten till lördagen får polisen larm om ännu en överfallsvåldtäkt. Denna gång från Salems kommun på andra sidan staden. En person anmäler då att hennes väninna blivit gruppvåldtagen utomhus i ett skogsområde.

Även denna gång skickas bland annat tekniker och hundpatrull till platsen för att undersöka.

– Vi har inte så kommit någon vart i någon riktning vad det gäller misstänkta, säger Gabriella Åslund, stationsbefäl på polisen i Flemingsberg, till Nyheter Idag.

Enligt de uppgifter Åslund har var det två män som överföll och våldtog kvinnan.

– Det är en yngre kvinna, berättar hon men säger samtidigt att kvinna är över 18.

Inte heller i det andra fallet har polisen något signalement på gärningsmännen.

– Alltså det är ett väldigt diffust signalement kan jag säga, säger Gabriella Åslund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag