Två polisbilar vandaliserade vid nytt våldsamt upplopp i Kronogården inatt

Foto: Läsarbild
Bild från veckans oroligheter i Kronogården. Foto: Läsarbild
  • Fredag 16 jun 2017 2017-06-16
E-post 902

TROLLHÄTTAN Ett nytt ännu större våldsamt upplopp skakade stadsdelen Kronogården i Trollhättan natten till fredagen. Polisen hade kallat in förstärkning från Göteborg och Skaraborg för att få stopp på våldet.

Liksom natten till torsdagen ska det ha varit somalier och araber som stod för våldet även denna natt. Omkring hundra personer deltog i upploppet vilket gör det mer än dubbelt så stort som förra nattens upplopp.

Socialen omhändertog barn: Somalier och araber i våldsamt upplopp i Trollhättan inatt

– Vi har samma grupperingar som tidigare, säger Jack Lennartsson, kommunpolis i Trollhättan, till Nyheter Idag.

Polisen i Trollhättan hade inför natten begärt förstärkning från övriga städer inom det som kallas Fyrbodal*, men även från Skaraborg och Göteborg. Lennartsson vill inte säga hur många poliser som deltog i insatsen, men bilder från platsen talar om minst femton polispatruller.

– Vi hade förarbetat och analyserat och visste att det kunde hända igen så vi hade en tillräcklig resurs på plats, säger han.

Två polisbilar vandaliserades under nattens upplopp genom att de fick sina däck sönderskurna. Lennartsson säger att man tror sig veta vilka det var som gav sig på bilarna.

– Vi har en som är gripen misstänkt för våldsamt upplopp och även utpekade som vi ska se om vi kan få tag på för skadegörelse av polisbilarna, säger han.

Det som ska ha utlöst den senaste tidens oroligheter i Trollhättan är ett omhändertagande av barn som socialtjänsten i kommunen gjort. Många somalier är missnöjda med beslutet och tar då till våld för att protestera mot det.

Under helgen kommer polisen ha en förhöjd beredskap i Kronogården.

– Vi släpper ju inte detta. Vi kommer ha en fortsatt bevakning och samla in så mycket information vi kan för att se hur det kommer se ut framöver, säger Jack Lennartsson.

Fyrbodal

I Fyrbodal ingår de fyra städerna Lysekil, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg, Bohuslän samt Dalsland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag