Två skadade efter knivbråk på gymnasium

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 9 okt 2018 2018-10-09
E-post 154

Tre elever på introduktionsprogrammet hamnade i bråk på Leksands gymnasium på tisdagseftermiddagen. En kniv kom fram under bråket och två av de inblandade skadades. Något som Dalarnas Tidningar var först att rapportera om. 

Polis och ambulans larmades till Leksands gymnasium på tisdagseftermiddagen då ett bråk och en knivskärning rapporterats.

Tre personer på skolans introduktionsprogram, två män över 18 år och en yngling under 18 år, har av okänd anledning hamnat i bråk.

– Vad bråket handlade om vet jag inte, säger skolans rektor Marcus Zetterlund.

Under bråket har en kniv kommit fram och ynglingen och en av männen skadades. En av männen har gripits misstänkt för försök till mord. Den skadade ynglingen är misstänkt för grov misshandel. Det är oklart vem av eleverna som hade med sig kniven till skolan. Kniven är beslagtagen av polis för undersökning.

Bakgrunden till konflikten är okänd.

– Det är polisens sak att utreda vad som hänt, säger Marcus Zetterlund.

Polisen bekräftar att även ynglingen är misstänkt för brott. Polisen vill inte uppge vilka länder som eleverna kommer från.

Leksands gymnasium är en relativt liten skola med drygt 500 personer. Enligt rektor Marcus Zetterlund så är det en lugn skola utan några kända konflikter mellan olika grupper. Hans beskrivning av skolan bekräftas av två olika källor som Nyheter Idag varit i kontakt med.

PLUS: Migrationsverket om gymnasielagen: ”Övervägande majoriteten” får avslag

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag