Två sprängningar på tre dagar i Värnamo

Foto: Google Maps
  • Torsdag 24 jan 2019 2019-01-24
E-post 776

VÄRNAMO Under veckan har två sprängdåd ägt rum i Värnamo i Jönköpings län. Polisen misstänker att det kan finnas kopplingar till konflikter mellan kriminella i kommunen.

Under natten till tisdagen skedde den första explosionen vid ytterdörren till ett bostadshus på landet söder om Värnamo. Under natten till torsdagen skedde nästa incident då en ytterdörr till ett flerfamiljshus i de centrala kvarteren sprängdes.

Ingen ska ha kommit till skada i explosionerna, men fastigheterna fick materiella skador. Till P4 Jönköping säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson att det är för tidigt att slå fast en koppling mellan händelserna.

Enligt SVT Nyheter Jönköping är torsdagens sprängning den fjärde som har skett i kommunen på kort tid. Dessutom har det, efter bara några veckor in på det nya året, redan varit skjutningar vid två tillfällen i centrala Värnamo.

På sin hemsida skriver polisen att man tittar på om det kan finnas kopplingar till konflikter mellan kriminella i kommunen, ”som har pågått en tid”.

Läs även: Tusentals uzbeker kommer in i Sverige illegalt – gränspolis larmar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag