Två syrier häktas för våldtäkt – höll kvinna fången i bil

Foto: Flickr
  • Fredag 11 maj 2018 2018-05-11
E-post 1198

VÄXJÖ Två syriska män i 20-årsåldern har häktats för en våldtäkt i helgen. De ska ha hållit en kvinna fången i en bil, men åklagaren vill inte bekräfta något om fallet i nuläget.

Männen har häktats i Växjö tingsrätt för att ha frihetsberövat, våldtagit och rånat en kvinna i helgen. Enligt Smålandsposten höll de kvinnan fången i en bil och körde henne från Växjö till Lessebo, där hon våldtogs, rånades och hotades till döden.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar, och när Nyheter Idag ringer kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz vill hon inte säga något om fallet.

– Det kan jag inte eftersom det råder förundersökningssekretess och förhandlingen togs bakom stängda dörrar. Så jag kan inte lämna ut någon information, säger hon.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs häktningsframställan samt dagboksbladet där du kan se vad som har hänt hittills i fallet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag