Tvååring föll från tredje våningen – Ambulansen utsatt för stenkastning

Genrebild. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 18 sep 2016 2016-09-18
E-post 1844

UDDEVALLA När ambulanspersonal skulle vårda en tvåårig pojke som fallit genom ett fönster från tredje våningen blev de utsatta för stenkastning på väg till sjukhuset. – Hans skador betecknas som lindriga, säger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården till Expressen.

Dramatiken i Uddevalla började med att en tvåårig pojke klättrade ut genom ett fönster och föll till marken när mamman för en kort stund lämnade uppsikten över barnet. Både polis och ambulans larmades till adressen och pojken, som landande i ett buskage, togs omhand av ambulanspersonal för transport till sjukhus.

Ambulansen utsatt för stenkastning

Tidningen Expressen har talat med Maria Hallberg vid Uddevallapolisen och hon berättar att både polis och ambulans blev utsatta för stenkastning i samband med insatsen där pojken skulle föras till sjukhus.

– När vi åker ifrån den här allvarliga händelsen, som ju handlar om livsuppehållande åtgärder, så blir vi utsatta för stenkastning, säger Maria Hallberg till tidningen.

Nu vill polisen ha tips från allmänheten om de sett eller vet något om stenkastningen. Det ska vara stora stenbumlingar som kastats av troligen flera gärningsmän i närheten av Tureborg centrum. Händelsen med pojken som föll från tredje våningen har ingen brottsrubricering utan polisen bedömer det hela som en olyckshändelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag