Twitterstorm när Reinfeldt blir ny ordförande: ”Adjö fotbollen”

Bild: Patrik Hamberg/CC BY 2.0/Joakim Berndes/CC BY-SA 2.0
  • Lördag 25 mar 2023 2023-03-25
E-post

På lördagen valdes Fredrik Reinfeldt till ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet. Det tas inte väl emot på Twitter, där kommentarerna är nästan uteslutande negativa. ”En mycket mörk dag för svensk fotboll”, lyder ett av omdömena.

– Det har varit en lång process. Man skulle kunna säga gedigen. Jag vill särskilt rikta mig till Lars-Christer Olsson, som fick ett stort stöd här idag. Jag vill rikta min respekt till det arbete som Olsson har har utfört för svensk och internationell fotboll, säger Reinfeldt enligt SVT efter att ha vunnit omröstningen.

Läs även: Trots kritiken – Reinfeldt väljs till ny fotbollsordförande

I sociala medier är det däremot inga muntra miner över fotbollsrörelsens val. Sportjournalister och människor till både höger och vänster åsiktsmässigt kritiserar valet, och  på Twitter är omdömena nästan uteslutande negativa.

Bland annat menar många att den forne statsministern inte förklarat vad det är han vill uträtta som ny fotbollsordförande.

”Att inte förklara vad man ska göra var en vinnande strategi”, skriver Oskar Månsson, fotbollsjournalist och chefredaktör för Fotboll Sthlm, på Twitter.

Andra är desto mer negativa.

ETC-journalisten Max V Karlsson frågar sig om det kommit några avgångskrav mot den forne statsministern än.

Läs även: Rasar mot Reinfeldt i fotbolls-strid: ”Gammasovjetisk idé”

Läs även: Trista beskedet för Reinfeldt – nobbas av Djurgårdens medlemmar: ”Fick inte gehör”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag