Twitterstorm när Vänsterpartiet petar Kakabaveh från riksdagslistan

Starka reaktioner i sociala medier. Faksimil Twitter.
  • Onsdag 29 Nov 2017 2017-11-29
E-post 17

STOCKHOLM Det är starka reaktioner i social medier mot Vänsterpartiets hantering av Amineh Kakabaveh. ”Att strida för kvinnors frihet i förorterna är inget värt för V”, skriver en twitteranvändare efter att Vänsterpartiets valberedning petat henne från riksdagslistan.  ”Förvägrar de V-väljare som bryr sig om utsatta kvinnor i förorterna att kryssa den politiker som kanske mer än ngn annan har lyft deras sak”, skriver en annan twitteranvändare. 

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) är känd för att ha bedrivit hårt arbete mot hedersförtryck och islamism i förorten.

Trots Kakabavehs feministiska engagemang för utsatta kvinnor i Sveriges förorter petas hon nu helt från valberedningens förslag på riksdagslista.

LÄS ÄVEN: Amineh Kakabavh (V) bekämpar hedersförtryck – Nu petas hon från riksdagslistan

Nu rasar folk i sociala medier mot Vänsterpartiets beslut.

Nästintill samtliga reaktioner i sociala medier handlar om att det är fel av V att peta Amineh Kakabaveh, men några få stöttar valberedningens beslut. Dit räknas bland annat den ekonomiska talespersonen för Feministiskt Initiativ.  

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag