Tyskt flygplan har kraschat i Frankrike – samtliga passagerare döda

En Airbus A320 av samma typ som kraschat i Alperna. Foto: Wikipedia
  • Tisdag 24 mar 2015 2015-03-24
E-post 20

FRANKRIKE På tisdagsmorgonen kraschade ett passagerarplan i de franska Alperna och samtliga passagerare och personal, totalt 150 personer, befaras döda. Nyheter Idag kommer följa händelseutvecklingen under dagen med anledning av flygolyckan.

Ett tyskt passagerarplan störtade på morgonen i franska Alperna. Planet ägdes av flygbolaget Germanwings, vilket är Lufthansas egna lågbudgetbolag, och var av typen Airbus A320.

Enligt franska myndigheter befann sig 142 resenärer och sex besättningsmedlemmar på planet när det av oklar anledning tappade höjd.

Planet var på väg från Barcelona till Düsseldorf, och hade varit i luften i ungefär 50 minuter när markcentralen tog emot ett nödanrop, rapporterar Reuters.

Ingen tros ha överlevt kraschen och både franska och spanska myndigheter har under dagen uttalat sig om det inträffade. Även Tysklands förbundskansler Angela Merkel har hållt en presskonferens med anledning av flygolyckan.

Nyheter Idag kommer att följa händelseutvecklingen under dagen.

Nedan ser du en livesändning från en presskonferens med German Wings.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag