”Tyvärr inte ovanligt”: Flicka gruppvåldtagen i Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 16 Dec 2017 2017-12-16
E-post 860

MALMÖ En flicka gruppvåldtogs natten mot lördagen mitt i ett bostadsområde i centrala Malmö. Flickan fördes till sjukhus för vård med oklara skador och polisen har genomfört teknisk undersökning utomhus. – Det är tyvärr inte helt ovanligt att vi får in våldtäktsärenden, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt till Nyheter Idag.

Ännu en flicka, eller ung kvinna, har blivit en del av Sveriges statistik över våldtäkter. Klockan 02.52 larmas polis till Hasselgatan i centrala Malmö där en flicka mellan 15 och 20 år blivit våldtagen av flera gärningsmän. Flickan fördes med ambulans till sjukhus för vård, meddelar polisen på sin hemsida. Platsen för gruppvåldtäkten ska vara utomhus och en lekplats intill Hasselgatan spärrades av för teknisk undersökning under lördagsmorgonen.

Mängder med tips har inkommit från allmänheten till polisen, men när Nyheter Idag talar med polisens presstalesperson Fredrik Bratt vill han inte nämna några detaljer, varken om tipsen eller om vad som hänt. Han konstaterar i telefonen att det handlar om en grov våldtäkt.

– Man får utifrån det dra sina slutsatser själv, säger Bratt.

Flera medier rapporterar att liknande våldtäkter inträffat under hösten i Malmö. Bratt kan inte utesluta att det finns ett samband och han säger att polisens utredare kommer titta närmare på just det här. Händelsen kommer utredas tillsammans med övriga våldtäkter som polisen arbetar med.

– Detta ingår i den löpande verksamheten. Det är tyvärr inte helt ovanligt att vi får in våldtäktsärenden och tillsammans med andra ärenden är det många ärenden som är resurskrävande.

Avdelningen inom polisen som kommer arbeta med ärendet heter ”Brott i nära relationer”. De är specialister på bland annat våldäkter och sexualbrott. Bratt är tydlig med att trots namnet ”nära relationer” finns det inget som pekar på att gärningsmän och brottsoffer känner varandra.

– Personerna ska vara okända för målsäganden, det är de uppgifterna jag har iallafall.

Klockan 13.40 meddelar polisen på sin hemsida att de är klara med den tekniska undersökningen. De uppmanar även allmänheten att höra av sig med tips till telefon 114 14.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag