Ubåtskaptenen Peter Madsen gripen för mord på svenska journalisten

Peter Madsen. Foto: Youtube
Peter Madsen. Foto: Youtube
  • Fredag 11 aug 2017 2017-08-11
E-post 139

DANMARK Ubåten UC3 Nautilus ägare Peter Madsen har gripits misstänkt för mord på en svensk kvinnlig journalist. Det skriver danska BT.

Polisen i Köpenhamn bekräftar gripandet och uppger att Madsen kommer begäras häktad redan imorgon. Den 46-årige uppfinnaren och entreprenören nekar till att ha bragt kvinnan om livet och hävdar att han släppte av henne på Refshaleøen i Köpenhamn innan ubåten förliste. Polisen vill därför komma i kontakt med vittnen som vistats i närheten av restaurang ”Halvandet” vid halv elva-tiden igår kväll.

– Vi vill komma i kontakt vittnen som antingen såg ubåten med två personer lämna hamnen omkring klockan 19:00 eller som observerat ubåten och besättningen komma nära udden på Refshaleøen omkring klockan 22:30. Dessutom skulle vi vilja prata med vittnen som kan ha sett den svenska kvinnan efter 22:30 torsdag kväll, säger vice polisinspektör Jens Moeller Jensen i ett pressmeddelande.

Polisen uppger att man inte lämnar några fler kommentarer om utredningen.

Larmet om att ubåten försvunnit kom in till polisen av en anhörig till kvinnan klockan 03:39 natten till idag. Under förmiddagen påträffades ubåten i Køgebukten, söder om Köpenhamn. Den uppgavs då ha drabbats av tekniska problem och sjönk därefter. Madsen kunde räddas ur havet, men vart kvinnan tagit vägen är ett mysterium.

Den försvunna kvinnan är 160 centimeter lång, väger 56 kilo och är 30 år gammal. Hon är smalt byggd, har rödbrunt hår och gröna ögon, var klädd i en orange blus med långa ärmar, en svartvit blommig kjol, nylonstrumpor och vita tennisskor.

SE ÄVEN: Svensk journalist mystiskt försvunnen efter ubåtshaveri
SE ÄVEN: Dansk ubåt sjönk i havet med svensk journalist ombord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag