Ukrainska flyktingbarn misshandlades av arabgäng – ”skrek att vi skulle åka hem”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 12 jun 2022 2022-06-12
E-post

Ett arabiskt gäng misshandlade två ukrainska flyktingbarn i Ronneby i Blekinge, rapporterar Sydöstran. Pojkarna spelade fotboll när de attackerades av gänget, som bland annat skrek åt dem att åka hem till Ukraina.

Fem flyktingbarn från Ukraina var spelade fotboll i Ronneby där de placerats av Migrationsverket. Då kom ett arabiskt gäng på omkring 12 personer till platsen och började bråka.

Läs även: Ukrainska kvinnor fick klädkod på flyktingboende – skulle inte provocera män från andra kulturer

– De pratade arabiska och det gör jag också lite, så jag förstod vad de sa. De började skrika till varandra; ”Slå ukrainarna, slå ukrainarna”, berättar ett av de ukrainska flyktingbarnen.

– Jag försökte förklara att vi inte ville ha bråk, bara spela, med de brydde sig inte. I stället började de skrika åt oss att vi skulle åka tillbaka till Ukraina, fortsätter han.

Två bröder, en 12-åring och en 17-åring, blev attackerade av araberna. De blev piskade med bälten, hotade med kniv, omkullknuffade och slagna. Den yngste pojken bröt näsan under attacken.

– Vi kom till Sverige för att vara trygga och så händer detta. Vi trodde att vi skulle vara säkra här. Nu vill vi flytta härifrån, men vart ska vi ta vägen? säger en ukrainsk flyktingkvinna till Sydöstran.

– Ska det verkligen vara såhär? Att man inte ska våga gå ut efter klockan sju på kvällen för att man är rädd att bli misshandlad? Jag var inte ens rädd när jag lämnade Ukraina, men nu är jag det, fortsätter hon.

Läs även: Inga pengar till ukrainska flyktingar: ”Vill inte att någon ska fastna i ett bidragsberoende”

Läs även: Ukrainska flyktingar nobbar Sverige – rädda för skjutningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag