Ulf Kristersson rekryterar toppnamn från Reinfeldts tid – Ska utforma regeringspolitik

Foto: Nyheter Idag/Wikimedia commons
  • Tisdag 6 feb 2018 2018-02-06
E-post 413

STOCKHOLM Inför valet i september rustar Moderaterna för ett maktövertagande. Som en del av att planera regeringspolitiken framkommer det att M-ledningen tar hjälp från flera toppnamn från Reinfeldt-tiden.

Det är valår och Moderaterna gör sig redo att ta regeringsmakten. Enligt uppgifter från Aftonbladet bygger M-ledningen ett nätverk för att få hjälp av flera statssekreterare från Reinfeldts tid för att utforma regeringspolitiken.

M-ledningen genomför just nu en turné genom landet för att knyta ihop kontakterna inom partiet och för att förbereda dem inför en regeringsposition. En del av strategin är att noggrant studera hur Fredrik Reinfeldt kom till makten 2006.

Enligt Moderatledaren själv kommer han att ta hjälp av en hel del folk från Reinfeldt-tiden inför ett potentiellt maktövertagande.

– Jag tänker inte nämna några namn men både nu och framför allt längre fram kommer vi att involvera ganska mycket erfarna människor som har sett både framgångar och bakslag. Jag uppfattar att det är många som vill bidra, berättar Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Under april 2017 framkom det att Johan Berggren (M) rekryterats för att utbilda tjänstemän i hur de ska formulera Moderaternas politiska förslag. Berggren har tidigare varit planeringschef åt Fredrik Reinfeldt och politisk sakkunnig hos Anders Borg.

Även Johan Stuart som tidigare var politisk sakkunnig åt Ulf Kristersson under Reinfeldtregeringen 2010-2014 jobbar nu med ett samordningsprojekt för att hålla igång kontakten mellan allianspartierna. Det framkommer även att Moderatledningen planerat flera möten med gamla statssekreterare från Reinfeldts tid.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag