Ung kvinna död i bomdåd – var inte måltavla

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 28 sep 2023 2023-09-28
E-post 0

En kvinna i 25-årsåldern dödades i ett bombdåd i Uppsala natten till torsdagen. Enligt uppgift till Aftonbladet kopplas bombdådet till gängkriget inom Foxtrot-nätverket, och ett grannhus misstänks ha varit den egentliga måltavlan för dådet. Den avlidna kvinnan ska sakna kopplingar till gängkriget.

Det var vid 03.45 på natten som polisen larmades om en explosion i Storvreta i Uppsala.

– Det har skett en kraftig detonation, två hus har ordentliga skador. Ytterligare tre hus är skadade, säger Pelle Vamstad, presstalesperson på polisen, på Aftonbladet.

I ett av de ordentligt skadade husen påträffades en skadad kvinna i 25-årsåldern. Hon fördes till sjukhus i ambulans, men avled av sina skador. Kvinnans anhöriga har underrättats. Polisen har ingen information om att någon ytterligare person har skadats.

Två män har gripits av polis och anhållits som misstänkta för mord och grov allmänfarlig ödeläggelse. 

– Jag kan inte lämna fler kommentarer än så, säger åklagare Thomas Bälte till Expressen.

En skottlossning mot ett grannhus på gatan inträffade tidigare i år, och enligt uppgifter till Expressen var skotten riktade mot närstående till Foxtrot-ledaren Rawa Majid. Efter att en person efterlysts i TV 3-programmet ”Efterlyst” blev dennes far ihjälskjuten i Tullinge söder om Stockholm. 

Läs även: Magdalena Andersson kräver ”ett ledarskap med kraftfulla åtgärder” efter bombdåd

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag