Ungdomar sköt raketer inne på restaurang: ”Helt oacceptabelt”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 31 Dec 2019 2019-12-31
E-post 1309

ÖREBRO På måndagskvällen sköt ungdomar raketer bland kunder och personal inne på en snabbmatsrestaurang i Örebro. Det var bara ett av flera liknande fall under dagen och polisen kallar beteendet ”helt oacceptabelt”.

På sin hemsida skriver polisen att klockan var strax före 19 när personalen på restaurangen i centrala Örebro tryckte på överfallslarmet. Ett gäng ungdomar hade då skjutit raketer och smällare bland människorna inne på restaurangen.

Ingen kom till skada och ärendet rubriceras som brott mot ordningslagen, ofredande och framkallande av fara för annan – något som kan ändras om personskador rapporteras in.

Läs även: Hennes son attackerades av gäng – efter att polisen nobbat ordningsvakter: ”Man lyssnar inte på medborgarna”

Polisen uppger att det kom in ”mängder” av liknande anmälningar under måndagen. Det handlar om barn och ungdomar som kastar smällare och skjuter raketer mot människor.

”Det är ett beteende som är helt oacceptabelt och som kan få svåra konsekvenser för både de som drabbas av pyrotekniken och gärningsmännen själva”, skriver polisen.

Man menar att det handlar om allvarliga brott som kan ”begränsa unga gärningsmäns framtid betydligt vid fällande domar”.

Läs även: Ann Heberleins årskrönika: 2019 var året då den politiska kartan ritades om

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag